محل ثبت : سازمان ثبت اسناد کشور
سال ثبت : 1395
مشاهده سایر اختراعات منیره فیید
عنوان: تولید پروبیوتیک بومی ماهی با اثر ضد لیستریا مونوسیتوژنز انجام این پژوهش، در زمینه صنایع غذایی ودام ، با استفاده از پروبیوتیک بومی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است . زیرا در این اختراع ، پروبیوتیک بومی ماهی سوف سفید دارای اثرات بازدارندگی بسیار خوبی نسبت به این باکتری بیماریزای لیستریا مونوسیتوژنز داشته است با توجه به ارزیابی پروبیوتیکی انجام گرفته بر روی این باکتری ، مشخص گردید که باکتری مذکور در PH پایین و درجه حرارت پایین نیز فعالیتش متوقف نمی گردد لذا استفاده از آن در صنایع مختلف امکان پذیر می باشد . بعلاوه این پروبیوتیک بر روی سوشهای باکتریایی بیماریزا دیگرنظیر (اشرشیا کلی ، سالمونلا، استافیلوکوکوس شیگلا) هم که از مرکز پژوهشهای علمی و صنعتی ایران گرفته شده بود نیز اثرات بازدارندگی خوبی داشت. مقایسه اثرات بازدارنده آنتی بیوتیکها و پروبیوتیک نشان داد که تاثیر پروبیوتیک ، بیشتر از آنتی بیوتیک بود. کاربردهای این نوآوری ، بطور خلاصه عبارتند از: 1- بررسی تاثیر پروبیوتیک بومی ماهی بر روی باکتری بیماریزای لیستریامونوسیتوژنز در محصولات غذایی 2- بررسی ارزیابی پروبیوتیک بودن باکتری ماهی سوف سفید 3-بررسی بررسی آزمایشات دما ، pH، نمک در زمانهای مختلف 4-مقایسه تاثیر آنتی بیوتیک بر روی باکتری لیستریا مونو سیتوژنز با تاثیر پروبیوتیک بومی بر روی باکتری لیستریا مونو سیتوژنز 5-بکارگیری در آینده بمنظور حفظ کیفیت نگهداری با فیلم های پوششی در محصولات خام و نیم پخته غذایی گوشتی و فیلم خوراکی در محصولات لبنی و لیوفیلیزه ومایع در غذای دام، طیور و آبزیان